Zie ginds… de allerleukste boeken over de Sint

boeken over Sinterklaas

Binnenkort komt het Sinterklaasfeest er weer aan! We strooien niet met mandarijnen en letterkoekjes maar met leuke en actuele boekentips rond Sinterklaas. In deze verhalen wordt met spanning uitgekeken naar cadeautjes, zie je pieten in alle kleuren en maten en komt naast de vertrouwde Sint ook een Sint zonder baard, een Supersint en zelfs de zus van Sinterklaas op bezoek! De boeken in deze lijst bevatten geen karikaturale beelden. Naast prentenboeken vind je ook liedjesboeken, informatieve boeken en boeken voor eerste lezers terug. Als dat geen goed gevuld schoentje is ;-)

Opgelet: in ARhus De Munt zijn de prentenboeken in thema Sint in de gewone collectie beschikbaar vanaf begin november. Leerkrachten vinden ze nu al in de themacollectie onderwijs.

Pietje, moet je plassen?

Sunna Borghuis

Nu Thomas vier jaar is en geen luier meer nodig heeft, mag hij voor het eerst naar school. Op de Pietenschool heten alle kinderen Piet. Pietje Thomas mag in de touwen klimmen en pepernoten bakken. Hij heeft het zo druk, dat hij vergeet om naar de wc te gaan. Prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Wat zit er in die zak?

Elisa Van Spronsen

Roos en Vos rennen naar huis. Ineens staat Roos stil. Daar ligt een zak! Een zak met pakjes. Maar een Piet zien ze niet. Wat nu? Kijk mee en zoek! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Bekijk in catalogus

Sinterklaas zoekboek

Kathleen Amant

Sint en de Pietjes zijn druk bezig voor het grote Sinterklaasfeest. Soms raken ze dingen kwijt. Help je mee zoeken en tellen? Vrij groot zoek- en kijkboek met kleurrijke illustraties en zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Sinterklaas zonder baard

Sanne De Bakker

Vlak voor het vertrek naar Nederland is Sinterklaas zijn baard, lange haren en kleding zat. Hij besluit al zijn haar af te laten knippen en een broek en een trui te gaan dragen. Maar zullen de kinderen hem zo nog wel herkennen? Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Bekijk in catalogus

Noortje zet haar schoentje

Annemarie Van der Heijden

Noortje speelt Sinterklaasje met Poes, hond Boef en haar pop Bibi. Ze maakt een mooie tekening en ’s avonds voor het slapengaan zingt ze een sinterklaasliedje. Zal Noortje de volgende ochtend iets in haar laarsje vinden? Prentenboek met sfeervolle illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Bekijk in catalogus

Bobbi zet zijn schoen

Monica Maas

Ollie speelt dat hij Sinterklaas is en Bobbi is Piet. Ze brengen cadeautjes rond, bakken pepernoten en ’s avonds mag Bobbi zijn schoen zetten. Bobbi kan bijna niet slapen van de opwinding. Zal er echt iets in zijn schoen zitten? Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Bekijk in catalogus

Sinterklaasliedjes

Mark Janssen

Het Sinterklaasverhaal wordt via bekende liedteksten, van 'Wie komt er alle jaren' tot 'O, kom er eens kijken', verteld maar dan zonder de traditionele Zwarte Piet. Grote uitgave met grote gedetailleerde kleurenillustraties waarop zeven beroete kindpietjes zich vermaken op straat, in de dieren tuin enz. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Bekijk in catalogus

SuperSint

Maranke Rinck

Marie houdt veel van boeken, vooral van stripboeken die over superhelden gaan. Als ze samen met haar vader de hond uitlaat in het park, ontmoeten ze een oude man. Hij vertelt verhalen over Sinterklaas, maar hoe komt het dat hij die zo goed kent? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Bekijk in catalogus

Een paard voor Sinterklaas

Ted Van Lieshout

Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas. Zijn paard is gevallen en nu vraagt Sint of Knol wil helpen met het rondbrengen van de cadeaus. Maar Knol is nog nooit op het dak geweest! Dus moet er eerst flink worden geoefend op de boerderij. Vierkant prentenboek met vrolijke, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Bekijk in catalogus

Daar is Sinterklaas!

Vivian Den Hollander

Tijs (3) gaat samen met zijn zus Hanna (5) en vader naar de intocht van Sinterklaas. Hanna legt uit wat er allemaal gebeurt. Ze zetten hun schoen en zowel thuis als op school is het feest. Maar hoe weten ze nu wanneer het pakjesavond is? Voorleesverhaal met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Bekijk in catalogus

Sinterklaas en de circuspieten

Eric Bouwens

Sinds Piet met pensioen is, staat Sinterklaas er alleen voor. Dat valt niet mee in de drukste tijd van het jaar. Als op een avond een groep circusartiesten bij het paleis aanbelt omdat hun circustent is afgebrand, geeft Sint ze graag onderdak. Misschien kan hij ze inzetten als circuspieten? Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus

Het verhaal van Sinterklaas

Sjoerd Kuyper

Meester Tom vertelt over de geschiedenis van Sinterklaas en het sinterklaasfeest. Linda, Pinar, Ramon en Appie willen alles weten. Meester vertelt waar Sint geboren is en waarom de pieten door de schoorsteen gaan, en zo aan hun roetvegen komen. Prentvertelling met vrolijk gekleurde, nostalgische illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Bekijk in catalogus

O, kom er eens kijken...

Pieter Feller

Sinterklaas is in het land! Kolletje en Dirk logeren bij tante Laetitia in het bos. Ze vertelt dat Sint geen Pieten meer als hulpjes heeft, maar prinsen en prinsessen. Zou dat waar zijn? Vier verhalen over Kolletje en Dirk in de sinterklaastijd. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus

Piet en Sint en het slimme kind

Gerda Dendooven

Sint en Piet worden op het dak door een storm overvallen. Helemaal verregend kloppen ze aan bij een huis. Het meisje Lou laat hen binnen om te schuilen. En ze geeft goede raad, waardoor Sint en Piet van dat zwarte roet verlost zijn. Prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.

Bekijk in catalogus