Praktische info

Als ‘kenniscentrum’ wil ARhus terug naar de oorsprong van het concept ‘bibliotheek’: een bruisende ontmoetingsplek waar kennis, mensen, onderzoek en ideeën samenkomen. Niet enkel cultuur, maar alle sectoren in de maatschappij komen aan bod in ARhus.

Lid worden

Hier lees je hoe je lid kan worden van ARhus.

Leerkrachten, organisaties of instellingen kunnen een speciale pas aanvragen.

Lenen

In ARhus kan je als lid alle materialen gratis lenen: boeken, tijdschriften, strips, films, muziek, luisterboeken, taalcursussen en games voor alle leeftijden. Sommige materialen kan je niet uitlenen, dit staat aangeduid met een etiket.

Terugbrengen

ARhus De Munt is 7 dagen op 7 open. Ook buiten de openingsuren kan je gebruikmaken van de terugbrengautomaat in het sas (enkel voor materialen geleend in ARhus De Munt). 

Lees meer over terugbrengen

Online verlengen, reserveren & betalen

Supertip: maak een Mijn Bibliotheek-profiel aan.

Hiermee kan je online boeken verlengen, reserveren of op een leeslijstje zetten. Je kan openstaande kosten meteen betalen. Je beheert er de lidmaatschappen van jezelf en van andere gezinsleden. Ook krijg je toegang tot onze digitale collecties.

Lidmaatschap verlengen

Loopt jouw lidmaatschap ten einde? Dan kan je dit online verlengen en betalen. Of kom eens langs, wij doen dit graag voor jou aan de balies.

Meer info en tarieven

Veelgestelde vragen

Een vraag over de catalogus? Wil je weten hoe je jouw items verlengt, hoe je iets reserveert? Lees snel verder!