De volledige maand maart staat in het teken van boeken-en leesplezier voor kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar. Jeugdboekenmaand 2023 zet dit jaar het thema geluk in de kijker. We hebben het over hobby’s, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat het wat minder gaat en je wel wat geluk kunt gebruiken.

Gelukkig valt hier veel over te lezen in onze bib! Leestips vind je hieronder. We hebben ook 2 gelukzalige knutselactiviteiten gepland:

Jeugdboekenmaand happy

Jeugdboekenmaand wedstrijd

Van welk boek word jij gelukkig? Upload een vrolijke foto of filmpje, vertel ons waarom dit boek jou gelukkig maakt en win één van de 25 boekenpakketten.

Wie met de hele klas of groep deelneemt maakt kans op een bezoek van de meter en peter van de Jeugdboekenmaand: kinderboekenmaker Barbara Rottiers en acteur Bill Barberis. 

Deelnemen kan tot en met 31 maart.

Upload hier een foto of filmpje van jouw boodschap

Boekentips

De Jeugdboekenmaand is een mooie gelegenheid om nieuwe boeken te ontdekken rond kleine en grote gelukjes, en ook over het zoeken naar geluk. 

Jeugdboekenmaand 2022

Neem een duik in onze collectie superhelden- en schurkenverhalen:

De toppers van Jeugdboekenmaand 2020

Hier vind je meer inspirerende boeken- en striptips rond het thema kunst voor lezers tussen 3 en 15 jaar:

De leestips van Jeugdboekenmaand 2021

In 2021 blies de Jeugdboekenmaand 50 kaarsjes uit. Het thema was toepasselijk 'Lezen is een feest!' en er werd gezocht naar de meest geweldige kinderboeken.

 

 

 

 

Copyright foto's: De illustraties van de Jeugdboekenmaand werden gemaakt door Trui Chielens en Kris Demey verzorgde de vormgeving. De foto van de geluksmuur werd gemaakt met Playground AI.