Jeugdboekenmaand

In 2021 bestaat de Jeugdboekenmaand 50 jaar. Onder de noemer 'Lezen is een feest!' vieren we de hele maand maart de jeugdliteratuur en iedereen die lezen mee mogelijk maakt.

Door corona is een groot feest in ARhus onmogelijk, maar geen probleem: maak er gewoon thuis een feestje van! Start met het uitlenen van boeken uit de feestelijke leestips hieronder. Neem ook je favoriete boek mee, want als je er een vrolijke foto of filmpje van maakt, kan je een wedstrijd winnen. Jouw feest wordt extra leuk met dit feesthoedje dat je zelf kan knutselen, of maak je eigen kunstwerk van deze kleurplaat

Klaar? Bekijk de spetterende startshow van de Jeugdboekenmaand in het filmpje hieronder. Veel feestplezier!

Bekijk de startshow van de Jeugdboekenmaand

Op maandag 1 maart trapte iedereenleest de Jeugdboekenmaand af met een feestelijke startshow vanuit hetpaleis in Antwerpen. 

Alle leden van het feestcomité tekenden present: Esohe Weyden, Gerda Dendooven, Laura Janssens en Wouter Deprez. Kapitein Winokio zorgde met zijn band voor de muziek én stelde in première het Jeugdboekenmaand-feestlied voor. 

De startshow kan je nog de hele maand maart hieronder bekijken.

Wedstrijd

Jeugdboekenmaandwedstrijd

Wat is jouw feestboek? Maak een feestelijke foto of een vrolijk filmpje van jou en je lievelingsboek en win mooie prijzen! Je maakt kans op een boekenpakket of een bezoek van een Jeugdboekenmaand-ambassadeur aan je school of bibliotheek:

  • auteur/illustrator Gerda Dendooven
  • cabaretier/auteur Wouter Deprez
  • cartooniste/illustratrice Laura Janssens (bekend van 'Niet nu Laura')
  • slam poet en Ketnet-gezicht Esohe Weyden
  • muzikant Kapitein Winokio

Doe mee!

Leestips

De toppers van Jeugdboekenmaand 2020

Hier vind je meer inspirerende boeken- en striptips rond het thema kunst voor lezers tussen 3 en 15 jaar: