Lenen uit een andere bib (IBL)

Wat kan je hier aanvragen?

  • Enkel oudere titels (meer dan 6 maanden) die NIET in ARhus te vinden zijn.

We gaan voor jou op zoek naar deze titel in een andere bibliotheek. Op www.bibliotheek.be kan je zelf ook al nagaan of de titel elders te vinden is. Voor wetenschappelijke werken kan je ook kijken in de catalogi van wetenschappelijke bibiotheken.

Alternatieven

  • Is het werk in ARhus aanwezig, maar uitgeleend? Dan kan je het reserveren. Deze titels mogen we niet IBL aanvragen.
  • Is het een nieuwe uitgave (minder dan 6 maanden oud)? Doe dan eerst een Aankoopsuggestie. We kopen met plezier de titel aan als deze past in de collectie! Wordt de titel niet gekocht, dan kan je alsnog een IBL-aanvraag doen.

Wat kost het?

  • € 1,75 voor IBL-aanvragen uit openbare bibliotheken in Vlaanderen (www.bibliotheek.be)
  • Voor aanvragen uit wetenschappelijke of universiteitsbibliotheken betaal je het tarief gevraagd door de instelling die levert + verwerkingskosten.

Levering, afhalen en terugbrengen

  • De normale leveringstijd bedraagt een 10-tal dagen, maar kan niet gegarandeerd worden. De titel kan immers uitgeleend of gereserveerd zijn in de andere bibliotheek en de verzending kan vertraging oplopen.
  • Zodra de titel voor je klaar ligt in ARhus, verwittigen wij jou. Kom het zo snel mogelijk halen, want ook onze uitleentermijn bij de andere bibliotheek begint te lopen. Vraag ernaar aan het onthaal op het gelijkvloers van ARhus De Munt.
  • Je kan het werk voor drie weken ontlenen, maar niet verlengen.

Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Hoe meer informatie je invult, hoe beter we een vlotte aanvraag kunnen garanderen.

Aanvraagformulier

Persoonlijke gegevens

Velden met een * zijn verplicht in te vullen.
We behandelen jouw gegevens conform onze privacyverklaring.
 
Dit is het nummer onder de barcode van je ARhus lidkaart OF je rijksregisternummer als je jouw eID gebruikt om mee uit te lenen.
Dit gebruiken wij om je op te bellen als er een probleem is met het aangevraagde materiaal.

Gegevens van het materiaal

Ik wens een:
ARhus verwerkt jouw persoonsgegevens conform de geldende privacywetgeving. Meer informatie over het privacybeleid en jouw privacyrechten, vind je op www.arhus.be/privacy.