Antwoord

Hoe reserveer ik een item?

1. Log in op 'Mijn Bibliotheek'. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan, moet je eerst een account aanmaken. Hoe? Dat lees je hier.

2. Zoek nu het gewenste materiaal op in de catalogus en klik op de blauwe knop 'Vind een exemplaar'.
    reserveren
  3. Vervolgens klik je op de blauwe knop 'Reserveer'.
    Reserveer een item stap 2
  4. In de volgende stap kies je de afhaallocatie

Materialen worden klaargelegd in de ARhus-afdeling waar het materiaal in collectie zit. Bv. materialen uit ARhus De Munt kunnen niet afgehaald worden in ARhus Rumbeke.

5. Kies een uitgave (optioneel).

Hier kan je eventueel een keuze maken tussen een beschikbaar of uitgeleend werk (de kostprijzen verschillen).
    Je kan ook een bepaalde uitgave van een boek kiezen: een reisgids van dit jaar is bijvoorbeeld beter dan een reisgids uit 2020.

6. Bevestig je reservatie door op de blauwe knop ‘reservering plaatsen’ te klikken.

OPGELET: Niet-uitleenbare materialen kan je niet reserveren. Wil je een niet-uitleenbaar werk uit het magazijn aanvragen om in te kijken, vul dan dit formulier in. Voor de bewaarcollecties (bvb. Westflandrica) vul je dit aanvraagformulier in.

Wanneer kan ik het afhalen?

Van zodra het voor je klaarligt krijg je een bericht via mail of per brief.

Na dat bericht kan je jouw reservatie binnen de week afhalen tijdens de openingsuren
In ARhus De Munt ligt dit klaar in het rek ‘reserveringen’ op verdieping -0; in de andere afdelingen vraag je het materiaal aan de infobalie.

Opgelet: materialen uit het magazijn worden de volgende werkdag vanaf 13u30 klaargelegd (niet in het weekend of na een sluitingsdag).

Hoeveel kost een reservatie?

Een uitgeleend materiaal reserveren kost 1 euro.
Een beschikbaar materiaal laten klaarleggen kost 2,5 euro.
Een magazijnaanvraag is gratis.

Betalen kan online via je Mijn Bibliotheek account, aan de betaalautomaat in ARhus De Munt of aan een infobalie in afdelingen Rumbeke, Beveren of Gitsestraat.

Annuleren?

Als je een reservatie annuleert, dan blijft de reservatiekost bestaan. Als het werk nog niet voor jou is klaargezet kan je vragen om deze kost te annuleren. Stuur daarvoor een mailtje naar info@arhus.be.