Digitale diensten tijdens corona

Voor e-boeken, online kranten- en tijdschriftenartikels ben je hier aan het juiste adres!

Voor deze diensten heb je een lidmaatschap van ARhus nodig. Is jouw lidmaatschap vervallen? Dan kunnen wij dit uitzonderlijk via dit formulier voor jou verlengen (in coronatijden).

ARhus De Munt is opnieuw open voor het publiek als uitleenpunt: op weekdagen van 13u-19u en op zaterdag van 13u-17u. Bereid vooraf je komst voor en lees hier de veiligheidsvoorschriften. Afdelingen Rumbeke, Beveren en Gitsestraat heropenen vanaf 8 juni. Tot dan kan je gebruik maken van de afhaaldienst in afdeling Rumbeke en Beveren. Het ARhus Café blijft nog even gesloten.

Krantenarchief

kranten

Gopress

In het krantenarchief vind je Vlaamse kranten en diverse actualiteitstijdschriften (ouder dan 2 dagen). Als lid van ARhus heb je ook van thuis uit toegang.

Hoe? Log in op Mijn-Bibliotheek, ga naar het Gopress krantenarchief, tik in het zoekvak bijvoorbeeld corona in en klik op enter. Je kan daarna nog verder verfijnen via 'geavanceerd zoeken'.

Internationale pers

pressreader

Pressreader

Pressreader is een internationale kranten- en tijdschriftenkiosk met meer dan 7.000 titels in een 60-tal talen. Als lid kan je deze ook van thuis uit lezen, zolang de coronamaatregelen gelden.

Digitale boeken

E-boeken

E-boeken

Ben je dringend op zoek naar leesvoer? Lees eens een e-boek! Wij selecteerden voor jullie websites die gratis e-boeken voor volwassenen aanbieden, of een gratis proefabonnement. Ook onze eigen dienst cloudLibrary met Engelstalige e-boeken is een aanrader!

Gratis e-boeken

Digitale prentenboeken

Fundels

Fundels

Ontdek onze digitale prentenboeken en eerste leesboeken voor kinderen met animatiefilmpjes, educatieve spelletjes en oefeningen. 

afhaaldienst     apps     tips