Lees je mee?

De Leesjury (voorheen Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) is een leuke leesclub voor kinderen en jongeren. Je leest tijdens het schooljaar een aantal boeken en praat er gezellig over met je leeftijdsgenoten. Daarna kies je je favoriet en mag je deelnemen aan het grote slotfeest.

Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als jurylid!

leesclub de leesjury

Zo werkt het

In ARhus zijn er 6 leesgroepen voor kinderen van 4 tot 16 jaar die samen gezellig samenkomen op enkele zondagen van 11 tot 12 uur. Lees je liever op eigen tempo of ben je ouder dan 16 jaar? Dan kan je deelnemen aan de Internetjury

Kinderen uit leesgroep 1-4 lezen acht boeken per jaar, jongeren uit leesgroep 5-7 lezen er zes. Op het einde van het jaar kies je je favorieten. 'Iedereen Leest' verzamelt in april alle stemmen van alle leesgroepen en maakt de winnaars bekend. Juryleden, auteurs en illustratoren ontmoeten elkaar op verschillende slotfeesten.

Welke boeken lees je?

Op www.deleesjury.be kan je ontdekken welke boeken er dit jaar gelezen worden. Het is een selectie uit het recente aanbod Nederlandstalige en vertaalde literatuur, gemaakt door een ervaren team van bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, oud-juryleden… Er wordt over gewaakt dat er in de lijsten voldoende afwisseling zit qua genre, moeilijkheidsgraad, thema’s. Op die manier kan je je leeshorizon verruimen.

Schrijf je in!

Wil je graag meedoen met de Leesjury? Schrijf je in voor 1 van deze opties:

Zo ging het er vorige jaren aan toe:

Jurylid Lilith vertelt je in dit artikel honderduit over haar deelname in coronatijden. Ze kwam zelfs op tv bij Karrewiet!

Dit jaar was er door corona een digitaal slotfeest, maar daarom zeker niet minder feestelijk!