Boek
Nederlands

Garmadon aan de macht!

Tommy Kalmar (auteur), Lidewij Van den Berg (vertaler), Tommy Andreasen (auteur)
De aangenomen dochter van de keizer en keizerin noemt zichzelf De Stille. Ze wil de heerser van de onderwereld terug aan de macht brengen. Daarvoor moet ze de vijf ninja's verslaan die Ninjago Eiland veilig houden. Dagboek met veel illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ninja's
Extra onderwerp
AVV
Titel
Garmadon aan de macht! / verhaal van Tommy Kalmar en Tommy Andreasen ; auteur Tracey West ; vertaling Lidewij Van den Berg
Auteur
Tommy Kalmar Tommy Andreasen Tracey West
Vertaler
Lidewij Van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Garmadon rulez!
Uitgever
Amsterdam: Meis & Maas, © 2018
176 p. : ill.
ISBN
9789030503859 (hardback)

Besprekingen

Verhaal in dagboekvorm van ‘De Stille’, in werkelijkheid Prinses Hurami, de aangenomen dochter van de keizer en keizerin. Zij wil met behulp van de door haar samengebrachte ‘Zonen van Garmadon’ de macht van de vijf ninja’s op Ninjago Eiland breken, door Garmadon (heerser over de Onderwereld en de zombies) terug te brengen en aan de macht te brengen. Een lang project waarbij alle deelnemers een voor een worden voorgesteld. De Stille wil vooral winnen van ninja Lloyd (de zoon van Garmadon). Gezien de cliffhanger komt er nog een vervolg op dit verhaal. Het boek is een groepsproject uit een serie boekjes met verschillende verhalen uit het Lego-universum. Er zijn meer kleurrijke illustraties dan tekst. De vormgeving is druk, met veel verschillende soorten typografie en veel lijstjes. Technisch en inhoudelijk afgestemd op tegenstribbelende lezers vanaf ca. 9 jaar die gamen en/of met Lego spelen.