Boek
Nederlands

Fop-post

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees de Boer (illustrator)
Agent krijgt een (fop)brief van de baas waarop staat dat Boef mag worden vrijgelaten. Met gekleurde illustraties. AVI-niveau M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Politie
Extra onderwerp
AVI 2
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Fop-post
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
[44] p. : ill.
ISBN
9789401492003 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk verhaal in de serie over Agent en Boef voor beginnende lezers. Agent krijgt een brief dat hij Boef vrij moet laten. Als boef weg is, blijkt Agent gefopt te zijn. Boef fopt iedereen met briefjes. Agent gaat op zoek naar Boef. Zal het hem ook lukken om Boef te foppen? Met veel humor en gevoel voor taal geschreven. Met grappige illustraties in kleur. Voor beginnende lezers op AVI-niveau M3. Vanaf ca. 6 jaar. Tjibbe Veldkamp (Groningen, 1962) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef vele boeken. Hij won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel.

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia