Boek
Nederlands

De moord op Sandringham Castle : roman

S.J. Bennett (auteur), Irene Paridaans (vertaler)
Hare Majesteit de Queen en haar assistente onderzoeken de moord op een zeventigjarige man die een controversieel leven leidde op het platteland van North Norfolk.
Titel
De moord op Sandringham Castle : roman
Auteur
S.J. Bennett 1966-
Vertaler
Irene Paridaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Murder most royal
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, © 2023
300 p.
ISBN
9789046831113 (paperback)

Besprekingen

Een detectiveverhaal dat zich afspeelt binnen de kringen van het Engelse koningshuis. Het verhaal speelt in december 2016 en volgt Queen Elizabeth II terwijl zij een moord op het spoor komt. Een afgehakte hand spoelt aan op het strand nabij Sandringham Castle. Het zeventigjarige slachtoffer, Edward St Cyr, wordt snel geïdentificeerd door de Queen aan de hand van zijn zegelring. Ondanks zijn controversiële leven en vele vijanden, blijven de dader en het motief onbekend voor de politie. Wanneer twee dorpelingen worden aangevallen, moeten de Queen en haar assistente Rozie de zaak vlug oplossen om meer slachtoffers te voorkomen. Vriendelijk, ongecompliceerd en met lichte humor geschreven. S.J. Bennett (1966) is een Britse auteur. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Hare Majesteit de Queen onderzoekt'.

Over S.J. Bennett

Sophia Bennett (Richmond, 1966) is een Britse schrijfster van verschillende romans voor kinderen en volwassenen. Haar debuutroman Threads won de Times/Chicken House-wedstrijd in 2009. In 2017 won Love Song de Goldsboro Books Romantic Novel of the Year. Haar boeken zijn over de hele wereld verschenen. In het Nederlands taalgebied is zij vooral bekend vanwege haar detectivereeks over Koningin Elizabeth II.

Biografie

Bennett is geboren in Yorkshire en heeft als kind in verschillende landen gewoond, zoals in West-Duitsland en Hongkong. Ze is gepromoveerd in moderne Italiaanse literatuur aan de Universiteit van Cambridge.

Bibliografie

Hieronder staat een overzicht van de boeken die Bennett geschreven heeft. Alleen de reeks over Koningin Elizabeth II is in het Nederlands verschenen, onder de noemer 'Hare Majesteit onderzoekt'.

Romans

<…Lees verder op Wikipedia