Grote letter
Nederlands

Monte Carlo : roman

Peter Terrin (auteur)
Een automonteur betaalt een hoge prijs als hij een filmster van de verbrandingsdood redt.
Titel
Monte Carlo : roman
Auteur
Peter Terrin
Taal
Nederlands
Uitgever
Zoetermeer: Uitgeverij XL, © 2015
172 p.
ISBN
9789046310854 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De 35-jarige Engelsman Jack Preston is als selfmade automonteur opgeklommen tot hoofdmonteur bij Team Lotus. In mei 1968 is hij aan het werk bij de Grand Prix in Monte Carlo. Ook aanwezig is de beroemde filmster Deedee. Als zij, vlak voor het begin van de race, langs de Lotusbolide naar de prins op de tribune loopt, ontstaat er plotseling een steekvlam. Jack gooit zich over haar heen en redt zo haar leven, maar raakt zelf ernstig verbrand en moet 43 dagen in het ziekenhuis verblijven. Alle eer gaat naar de lijfwacht van Deedee, die haar en Jack wegsleepte toen alle gevaar was geweken. Terug in zijn dorp, Aldstead, vergeefs wachtend op een teken van Deedee én van God, wacht hem geen heldendom, maar ontslag bij Lotus en vergetelheid. Jacks reddingsverhaal wordt niet serieus genomen en hij wordt de risee van het dorp. Opnieuw een echt 'Terrin-verhaal': beklemmend, dreigend, beeldend en filmisch geschreven, met een antiheld à la W.F. Hermans, die volhardt in een obsessie en stukloopt tege…Lees verder

Over Peter Terrin

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Peter Terrin (Tielt, 3 oktober 1968) is een Vlaams schrijver. Hij studeerde aan de Universiteit Gent en won in 2010 de Europese Literatuurprijs met zijn boek De bewaker.

Schrijverscarrière

Terrins eerste bundel verscheen in 1998 en kreeg de naam De Code mee. In 2001 volgde zijn eerste roman, Kras. Hij werd twee keer genomineerd voor de AKO Literatuurprijs voor zijn roman Blanco en verhalenbundel De Bijeneters en won op 29 oktober 2012 deze prijs voor zijn roman Post Mortem. In 2010 werd zijn boek De bewaker ook genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Mede voor zijn laatste roman Post mortem werd hij genomineerd voor de Halewijnprijs 2012.

Op 19 oktober 2014 werd hij gehuldigd als ereburger van Wingene, de plaats waar hij opgroeide.

Bibliografie

Ro…Lees verder op Wikipedia