Boek
Nederlands

Schaduwhotel

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De ouders van Vic (12) openen een hotel bij het dorpje Sansame. De inwoners mijden de plek omdat het er spookt, maar Vic is de enige die de schimmen kan zien. Met zijn nieuwe vriendin Febe gaat hij op onderzoek uit… Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Schaduwhotel
Auteur
Nico De Braeckeleer
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
167 p.
ISBN
9789463374828 (paperback)

Besprekingen

Een griezelverhaal uit de serie ‘Middernacht’. De ouders van de twaalfjarige Vic openen een hotel op de top van een heuvel in het afgelegen dorpje Sansame. De inwoners mijden de plek omdat het er volgens hen spookt. ’s Nachts glijden er wanstaltige schimmen over de muren. Maar Vic is de enige die ze ziet. Samen met zijn nieuwe vriendin Febe, die in het dorpje woont, gaat Vic op onderzoek uit. Net als Vic wil Febe het geheim van het Schaduwhotel ontsluieren, want jaren geleden verdween haar vader. Ze is ervan overtuigd dat het hotel hem heeft opgeslokt… Spannend en vlot geschreven. Met sfeervolle zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar. Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 1974) is een Belgische schrijver en scenarioschrijver. Hij schreef meer dan 75 boeken.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON" (sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, zijn voetbalreeks "Soccer City" voor lezers vanaf 8 jaar, en zijn griezelreeks "Middernacht". Hij schreef ook de scenario's voor de strips van "De Sportsbende", van "GameKeepers" en enkele van "Nachtwacht". Nico schrijft ook tv- en filmscripts, waaronder in 2013-2…Lees verder op Wikipedia