Op een klein waddeneiland voor de Engelse kust gaat een moeder wanhopig op zoek naar haar verdwenen vijftienjarige dochter.
Titel
Verloren
Auteur
Nicci French
Vertaler
Irving Pardoen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Losing you
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2022 | Andere uitgaven
296 p.
ISBN
9789026359255 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het schrijversduo Nicci Gerard en Sean French is met Verloren weer helemaal terug van weggeweest. Wie even gevreesd had dat de fut er voorgoed uit was en dat de auteurs voortaan op het geijkte stramien verder zouden dobberen, kan gerust zijn, want deze negende thriller in de reeks bruist en trilt weer van de ingehouden onderhuidse spanning.

Nina Landry, een alleenstaande moeder die met haar dochters een bijna-eiland bewoont in het Zuid-Westen van Engeland, wordt veertig, een gebeurtenis waar ze niet met tegenzin tegenaan kijkt. Haar tienerdochter Charlie heeft een feestje georganiseerd en terwijl Nina bij haar thuiskomst door vrienden en kennissen onthaald wordt, schittert Charlie door haar afwezigheid. De auteurs weten het spanningsveld, dat opgeroepen wordt door de groeiende twijfel en angst van Nina, schitterend op te bouwen en vol te houden. Het verhaal beslaat een duurtijd van ongeveer twaalf uur, wat ongeveer overeenstemt met de reële leestijd, en dat drijft het in…Lees verder
Een psychologische thriller over familie, identiteit en misdaad. Nina viert haar veertigste verjaardag en haar tienerdochter Charlie heeft een surprise party voor haar georganiseerd. Iedereen is aanwezig behalve Charlie zelf. Niemand weet waar zij is. Nina’s bezorgdheid verandert in paniek. Is Charlie weggelopen of is er iets rampzaligs gebeurd? Waarom neemt niemand haar verdwijning serieus? Nina komt in een wanhopige strijd terecht die haar in conflict brengt met vrienden, buren, de politie en zelfs met haar eigen gezonde verstand. Tijdens deze angstaanjagende uren beseft Nina hoe weinig ze weet over haar dochters leven. Vlot en toegankelijk geschreven. Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit duo is wereldberoemd om hun thrillers en korte verhalen. Van hun boeken zijn inmiddels al miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia