Boek
Nederlands

Waar de schimmen zijn

Michael Ridpath (auteur), Gert-Jan Kramer (vertaler)
In Reykjavik lijkt een reeks moorden verband te houden met een eeuwenoud manuscript.
Titel
Waar de schimmen zijn
Auteur
Michael Ridpath
Vertaler
Gert-Jan Kramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where the shadows lie
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2010
335 p.
ISBN
9789026127601 (paperback)

Besprekingen

De auteur, bekend van zijn financiële thrillers, gaat met dit misdaadverhaal een heel andere kant op. Plaats van handeling is IJsland, waar de Amerikaans-IJslandse inspecteur Magnus Jonson van de afdeling Moordzaken in Boston tijdelijk naartoe wordt overgeplaatst om zijn expertise met de politie daar te delen. In de VS loopt zijn leven gevaar omdat een drugskartel het op zijn leven gemunt heeft. Hij krijgt te maken met de moord op een IJslandse taalkundige en een 800 jaar oud geheimzinnig manuscript over een ring met magische krachten dat Tolkien tot zijn ‘In de ban van de ring’-trilogie zou hebben geïnspireerd. In een zijlijn is Jonson bezig met een persoonlijke missie: de moordenaar van zijn vader vinden. Sfeervolle, spannende misdaadroman met een aardige hoofdpersoon, veel couleur locale, een originele plot en een zinderende finale. Met kaartje van IJsland en nawoord van de auteur. Kreeg drie sterren in VN’s Detective & Thrillergids. Smaakt naar meer en dat gaat er komen ook, volge…Lees verder

Over Michael Ridpath

Michael Ridpath (Devon, 1961) is een Engelse schrijver. Hij is auteur van verschillende financiële thrillers rond de wereld van de haute finance.

Biografie

Michael Ridpath werd in 1961 geboren in Devon in 1961 maar groeide op in Yorkshire. Hij volgde voortgezet onderwijs aan de private Millfield School en studeerde aansluitend aan het Merton College, onderdeel van de Universiteit van Oxford in Oxford.

Na zijn studie werkte hij acht jaar als obligatiehandelaar bij een internationale bank in de City of London. Ridpath woont met vrouw en drie kinderen in het noorden van Londen.

Bibliografie

  • Uit kille berekening (Free to trade), Van Holkema & Warendorf, 1995
  • Virtueel bedrog (Trading reality), Van Holkema & Warendorf, 1996
  • De stroman (The marketmaker), Van Holkema & Warendorf, 1998
  • Vijandige overname (Final ven…Lees verder op Wikipedia