Boek
Nederlands

Gerechtvaardigde toorn

Markus Heitz (auteur), Roelof Posthuma (vertaler)
Twee mannen van het wrede Alfenvolk sluiten een pact met een demon om hen in hun strijd tegen de Dwergen bij te staan.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Gerechtvaardigde toorn
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Roelof Posthuma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Gerechter Zorn
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
446 p. : ill.
ISBN
9789024531417 (paperback)

Besprekingen

In de 'Dwergen'-boeken van dezelfde schrijver leerde de lezer de gemeenschappelijke vijand de Alfen kennen als een soort zwarte elfen: duister, gevaarlijk, wraakzuchtig en zo goed als onoverwinnelijk. In deze nieuwe serie wordt in feite hetzelfde verhaal verteld, maar dan vanuit het perspectief van deze Alfen, een kunstzinnig, mooi, hooghartig maar wel genadeloos en wreed volk. Twee zeer verschillende legeraanvoerders, Sinthoras en Caphalor, worden door hun leiders op pad gestuurd om een demon te winnen voor hun strijd tegen de dwergen en andere volken. Een en ander loopt echter anders dan verwacht en de demon wordt oncontroleerbaar sterk. Het boek eindigt waar de werkelijke strijd tegen de dwergen net begonnen is en vraagt om een vervolg. Knap om een verhaal vanuit een totaal andere gezichtshoek opnieuw te vertellen en enige sympathie op te wekken voor de wrede hoofdpersonen. Het vraagt wat tijd om in het verhaal te komen, maar daarna leest het als een trein. Moderne, lijvige fantasy…Lees verder

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd

Suggesties