Boek
Nederlands

Sexy selfies : over sexting, geheime chats en cyberpesten

Maria Genova (auteur)
+1
Sexy selfies : over sexting, geheime chats en cyberpesten
×
Sexy selfies : over sexting, geheime chats en cyberpesten Sexy selfies : over sexting, geheime chats en cyberpesten

Sexy selfies : over sexting, geheime chats en cyberpesten

Maria Genova (auteur)
Jongeren, zowel slachtoffers als daders, vertellen over sexting, het verspreiden van seksueel getinte foto's en berichten. Met tips voor jongeren, opvoeders en scholen.
Extra onderwerp
Bibit, Jongeren en internet
Titel
Sexy selfies : over sexting, geheime chats en cyberpesten
Auteur
Maria Genova
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Just Publishers, 2015
223 p.
ISBN
9789089759306 (paperback)

Besprekingen

Het woord sexting is een combinatie van sex en texting (sms/mms). Het delen en verspreiden van seksueel getinte foto's of berichten via mobiele telefoons gebeurt steeds vaker. Het is opwindend en lijkt onschuldig. Vooral jongeren experimenteren ermee, maar het is ook riskant en zorgt voor grote problemen. In dit handzame boek vertellen slachtoffers (ook jongens) en daders openhartig over het waarom en over wat er mis kan gaan als de foto's ongewild worden verspreid en zelfs verzameld. Via social media gaat dat razendsnel. Met schaamte, imagoschade, afpersing en zelfs zelfmoord tot gevolg. Bevat slimme tips voor zowel onzekere tieners als hun onwetende ouders. Ook voor scholen worden adviezen gegeven, aangevuld met internetlinks. Hoe pak je de pesters aan als je naaktfoto uitlekt? Hoe kun je voorkomen dat een foto verspreid wordt? En hoe kun je verhinderen dat je webcam wordt gehackt? Dit boek leest als een trein, net als de eerdere succesvolle en taboedoorbrekende boeken over onder an…Lees verder

Over Maria Genova

Maria Genova (Plovdiv (Bulgarije), 12 januari 1973) is een journaliste en schrijfster. Ze is opgegroeid in Plovdiv, Bulgarije, en heeft daar haar gymnasiumdiploma gehaald. Op haar negentiende verhuisde ze na een huwelijk met een Nederlander mee naar Nederland. Genova studeerde af in 1997 aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Genova is schrijver van de boeken over het leven onder communistische dictatuur en na de val van het Oostblok, vrouwenhandel in Nederland, kindermishandeling en falende jeugdzorg, identiteitsfraude, sexting en zelfdoding. Daarnaast heeft ze als journalist bij diverse media gewerkt en gepubliceerd over maatschappelijke misstanden.

Voor haar debuutroman 'Communisme, sex en leugens' ontving ze de "De Looier Debutanten Prijs" in 2007.

Over 2015 ontving ze de You Go Girl award.

Bibliografie

Externe links