Ik zie je tussen de wolken

Maren Stoffels (auteur)
+1
Ik zie je tussen de wolken
×
Ik zie je tussen de wolken Ik zie je tussen de wolken

Ik zie je tussen de wolken

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Lauren (ik-figuur) bezoekt regelmatig de schoolpsychologe. Die weet als enige dat Lauren zichzelf snijdt met een zakmes. Ze laat Lauren als stage buddy worden van Casper, een 9-jarige kankerpatiënt. In het ziekenhuis ontmoet ze Jasmijn, voor wie ze verwarrende gevoelens krijgt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Ik zie je tussen de wolken
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
234 p.
ISBN
9789025870621 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het gaat niet goed met Lauren op de middelbare school. Daarom moet ze regelmatig naar de schoolpsychologe. Die weet als enige dat Lauren zichzelf snijdt met een zakmes. Thuis weet niemand het. Door haar gedrag moet Lauren op school vervroegd de eindstage Maatschappijleer doen: ze wordt in het ziekenhuis buddy van een 9-jarig kankerpatientje, Casper. Op de afdeling ontmoet ze ook een leeftijdgenote, Jasmijn, die zich eerst vijandig tegenover haar gedraagt. Lauren krijgt een vriendje, Sepp. Ze wil hem niet teleurstellen in zijn seksuele verwachtingen - hij houdt echt van haar - maar de angst voor ontdekking van haar littekens op armen en buik en de tegenstrijdige gevoelens die Jasmijn bij haar oproept maken haar steeds meer gespannen. Daarbij komt haar betrokkenheid bij het lot van dappere Casper die het uiteindelijk niet redt. Boeiend geschreven boek over moeilijke onderwerpen: niet alleen snijdt Lauren zichzelf, ze ontdekt ook haar seksuele gevoelens voor Jasmijn. Aan het eind kan ze …Lees verder

Ik zie je tussen de wolken

Voor Lauren zit het allemaal niet mee. Op school worden alle leraren helemaal gek van haar en wordt ze naar de schoolpsycholge Loes gestuurd. Er is echter één manier waarmee ze alle spanningen achter zich kan laten... Ik liet koud water over mijn polsen stromen. Op dit soort momenten broeide de drang onder mijn huid. Ik wist dat één snee de spanning uit mijn lijf zou halen.

Om Lauren even weg te halen van school, wordt de eindstage als buddy van een ziekenhuispatiënt vervroegd ingelast. Ze komt terecht bij een negenjarige jongen, Casper, met leukemie. Het lijkt Lauren een grote 'kankerzooi' te zijn. Na een valse start begint het tussen Casper en Lauren goed te klikken en leert ze op de afdeling de bloedmooie, zieke Jasmijn kennen. Naast het ziekenhuis is er ook voetbal en haar nieuwe vriendje Sepp, die dolverliefd is op haar. Lauren weet het allemaal niet meer, waarom kan ze niet genieten van de intieme momenten met Sepp en stelt ze seksualiteit almaar uit? Waarom is er …Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia