Boek
Nederlands

Fright night

Maren Stoffels (auteur)
+1
Fright night
×
Fright night Fright night
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Dylan, Quin en Sofia geven zich op voor een fright night: ze brengen een nacht door in een donker bos, waar ze geconfronteerd worden met hun angsten. Wanneer Dylan geconfronteerd wordt met zijn verleden, loopt de fright night volledig uit de hand. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Fright night
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018
165 p.
ISBN
9789025876203 (paperback)

Besprekingen

Dylan, Quin en Sofia brengen een nacht door in een donker bos, waar ze geconfronteerd worden met hun angsten. Wanneer Dylans verleden bovenkomt, loopt de fright night volledig uit de hand. Maren Stoffels schreef al meerdere jeugdboeken en Young-adult verhalen, waaronder 'Escape Room'. 'Fright night' is een YA-thriller die tegelijkertijd een onderliggend probleem aankaart, namelijk het Münchhausen-by-proxysyndroom (een vorm van kindermishandeling) en de gevolgen daarvan. De auteur heeft naar deze stoornis research gedaan, waardoor het verleden van Dylan als echt overkomt. Daarnaast zorgen de spanning en de vele plottwisten ervoor dat het verhaal razendsnel leest. Door de opbouw en de samenkomst van verhaallijnen blijft er het hele verhaal door spanning en blijft het je verbazen. Daarnaast is het goed geschreven en geeft het diepgang aan de verschillende personages. Niet enkel angst, maar ook andere gevoelens en problemen krijgen een geloofwaardige uitwerking. Voor lezers vanaf ca. 15 j…Lees verder

Fright Night

Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen?

Vijf jongeren gaan het bos in.

Een van hen zal de nacht niet overleven.

En een van hen is de moordenaar.Structureel is het verhaal opgedeeld in drie grote delen: voor, tijdens en na de fright night. We stappen in een paar dagen voor de eigenlijke fright night. Tijdens deze aanloop leren we de drie vrienden en de onderlinge relaties beter kennen. De gebeurtenissen worden in een snel wisselend tempo verteld vanuit het perspectief van afwisselend Dylan, Sofie en Reza.

Het wordt al snel duidelijk dat de timide Dylan een groot geheim met zich meedraagt. Wat is de echte reden van zijn intrek in het huis van zijn beste vriend Dylan? Is zijn mama echt ziek? Of is er meer aan de hand? Wat als Sofie té dichtbij komt en zijn geh…Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia