Boek
Nederlands

Het keutelleuke Boeboeks-verhalenboek

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)

Het keutelleuke Boeboeks-verhalenboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vrolijke verhalen over de Boeboekduo’s Pit & Puf en Piepel & Soeza, en de avonturen die zij beleven in het bos. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titel
Het keutelleuke Boeboeks-verhalenboek
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
110 p. : ill.
ISBN
9789463833073 (hardback)

Besprekingen

‘Het keutelleuke Boeboeks verhalenboek’ is een verzameling avontuurlijke verhalen over Pit, Puf, Piepel en Soeza. Ze zijn de Boeboeks en die leven in het Grote Biezebos. In de verhalen leren ze rommel in het bos op te ruimen, gaan naar hun oma om pannenkoeken te eten, schuilen voor de storm en maken een sneeuwpop. In vrolijke stijl geschreven en met levensechte, gekleurde illustraties afgewisseld met meer cartooneske illustraties van de Boeboeks. Het is het vervolg op 'Het grote Boeboeksgroeiboek*'. Marc De Bel (Kruishoutem, 1954) is een bekende Belgische auteur, scenarioschrijver, illustrator en jeugdauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. 'Het keutelleuke boeboeks verhalenboek’ is geschikt voor lezertjes vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties