Cd

12th of June

Lyle Lovett (uitvoerder)
Titel
12th of June
Uitvoerder
Lyle Lovett
Parallelle titel
Twelfth of june
Uitgever
Verve Records, 2022
1 cd
Oorspr. opname
2019
Speelduur
00:46:19
EAN
0602445651337
CDR
JHX7616

Over Lyle Lovett

CC BY 2.5 - Foto van/door No machine-readable author provided. SteveHopson assumed (based on copyright claims).

Lyle Lovett (Houston, Texas, 1 november 1957) is een Amerikaans zanger en acteur. Hij was van 1993 tot 1995 getrouwd met actrice Julia Roberts.

In Nederland en België heeft hij niet veel hits gehad. Zijn bekendste nummer is She's no lady, waarvan hij later ook een akoestische versie bij Jan Douwe Kroeske in het programma 2 Meter Sessies opnam. In de Verenigde Staten had hij in 1986 een top tien-hit met Cowboy Man.

Als acteur speelde hij sinds 1983 in vele televisieseries, zoals Mad About You en Dharma & Greg, en films, waarvan de bekendste Fear and Loathing in Las Vegas is.

Discografie

Albums

  • Lyle Lovett (1986)
  • Pontiac (1987)
  • Lyle Lovett and his Large Band (1989)
  • Joshua Judges Ruth (1992)
  • I Love Everybody (1994)
  • The Road to Ensenada (1996)
  • <…Lees verder op Wikipedia