Boek
Nederlands

De liefdesbrief

Lucinda Riley (auteur), Maya Denneman (vertaler)
Een jonge journaliste komt tijdens een begrafenis op het spoor van een mysterieuze brief met compromitterende onthullingen over hooggeplaatste personen.
Titel
De liefdesbrief
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Vertaler
Maya Denneman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The love letter
Uitgever
Haarlem: Xander, 2021
510 p.
ISBN
9789401615631 (paperback)

Over Lucinda Riley

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1966 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en een actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn er wereldwijd al zo'n 30 miljoen verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kind…Lees verder op Wikipedia

Suggesties