Boek
Nederlands

Lente en zomer

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Lente en zomer
×
Lente en zomer Lente en zomer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een jongetje (ik-figuur) geniet van alle fijne dingen in de lente en de zomer, zoals de zon en zingende vogels. Vierkant kartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Lente, Zomer
Titel
Lente en zomer / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[24] p. : ill.
Aantekening
Verzamelbundel van de herwerkte titels Lentekriebels en Zomerzee
ISBN
9789044845358 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken vormen twee pagina’s steeds een koppel: links een grote tekening van een kenmerk van de lente of zomer (bijvoorbeeld de zon) met drieregelige tekst, en rechts een paginavullende illustratie met dat aspect in een context (in de zon kun je buiten spelen). De tekst in schreefloze letter staat in de ik-vorm en het belangrijkste woord is vetgedrukt. De figuren in de vrolijk gekleurde, naïef-realistische illustraties zijn zwartomlijnd. De stevig aanvoelende bladzijden maken het ook voor kleine kinderen goed hanteerbaar. Zowel geschikt om zelf te bekijken, als om uit voor te lezen en goed bruikbaar op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. De auteur schreef en illustreerde al veel boeken voor jonge kinderen. Deze uitgave bevat een selectie van tekeningen met tekst die eerder zijn verschenen in 'Lentekriebels'* en 'Zomerzee'**. Vanaf ca. 1 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia