Boek
Engels

The visitor

Lee Child (auteur)
Een man helpt de FBI bij de jacht op een seriemoordenaar die zijn slachtoffers achterlaat in een bad dat is gevuld met verf.
Extra onderwerp
Detectives
Titel
The visitor
Auteur
Lee Child
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2000
380 p.
ISBN
0-593-04399-5 0-593-04559-9

Andere talen:

Besprekingen

Jack Reacher helpt de FBI bij het zoeken naar een seriemoordenaar, die vrouwen dood achterlaat in een bad dat is gevuld met verf. Het spoor leidt naar een hoge militair, maar uiteindelijk blijkt deze niets met de zaak te maken te hebben. Een van de mensen van de FBI die het onderzoek leiden blijkt de dader te zijn. De schrijver is erin geslaagd om een bijzonder vlot leesbaar en boeiend verhaal te schrijven. De dialogen zijn uitstekend afgewisseld met informatieve gedeelten, de spanning blijft tot het laatst toe bewaard en de afloop is verrassend en zeer bevredigend. Kortom, een boek dat liefhebbers van spannende thrillers in een keer uit zullen lezen.

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Biografie

Lee Child is geboren in Coventry, maar groeide op in Birmingham, waar hij de school bezocht waar onder andere …Lees verder op Wikipedia