Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Reddende engel

Katie Fforde (auteur), Monique Eggermont (vertaler)
+1
Reddende engel
×
Reddende engel Reddende engel

Reddende engel

Katie Fforde (auteur), Monique Eggermont (vertaler)
Een verloofde jonge Engelse krijgt opdracht om een nagenoeg failliet familiebedrijf in Schotland door te lichten en ontmoet er een intrigerende man.
Extra onderwerp
CHI, ROM
Titel
Reddende engel
Auteur
Katie Fforde
Vertaler
Monique Eggermont
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Highland fling
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Andere uitgaves
317 p.
ISBN
9789022574195 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De 27-jarige zeer impulsieve en meelevende Jenny Porter vertrekt in opdracht van haar cliënt, de groep Grant-Dempsey, voor een paar weken vanuit Londen naar Tombuie in de Schotse Hooglanden om te beoordelen of het fabriekje van gebreide kleding Dalmain Mills, dat geleid wordt door Philip Dalmain, nog wel rendabel te maken is. Onderweg naar Dalmain House, waar ze al die tijd zal logeren, houdt ze halt bij de snackbar Homely Haggis, waar ze kennis maakt met de hoogzwangere Meggie die getrouwd is met de jongste van de Dalmains, Iain, die al tijden geen contact meer heeft met zijn autoritaire moeder. Voor ze het beseft heeft ze aanvaard Meggie uit de nood te helpen, wat niet bepaald in de smaak valt van de lady Dalmain, die als een despoot het afgelegen familiedomein vol familieportretten, versleten wandtapijten en opgezette dieren bestuurt. Verder maakt ze kennis met Philip zelf, de enige dochter, Felicity, die net haar vroegere vlam de alpacascheerder Lachlan McGregor weer heeft ontmoet…Lees verder
Jenny Porter krijgt als virtueel assistente de opdracht in Schotland de financiële positie van een wolfabriek te onderzoeken, dit tegen de wil van haar verloofde in. Op weg naar de fabriek belooft ze, in een opwelling, in te zullen vallen als de eigenaresse van een rijdende snackbar moet bevallen. De directeur van de wolfabriek heeft de zaak in de steek gelaten, het personeel vreest voor ontslag, maar Jenny probeert met hun hulp een doorstart te maken. Ondertussen maakt ze kennis met haar werkgever die een klant van de snackbar blijkt te zijn. Het boek heeft voor iedereen een gelukkig einde: de fabriek blijft open, een familie komt weer bij elkaar, Jenny krijgt haar droomprins en haar verloofde een nieuwe partner. Een vlot, ontspannend verhaal waarin humor en romantiek in ruime mate aanwezig zijn. Voor deze achtste roman van de bestsellerschrijfster verbleef zij enige tijd in Schotland om een authentiek tintje aan het verhaal te geven.