Boek
Nederlands

In het vizier

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Als een seriemoordenaar niet veroordeelde criminelen van een openbaar aanklaagster vermoordt, lijkt dit persoonlijk te zijn.
Titel
In het vizier
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I'm watching you
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2017
447 p.
ISBN
9789026143687 (paperback)

Besprekingen

Openbaar aanklager Kristen Mayhew krijgt vaak te maken met criminelen die ze niet veroordeeld kan krijgen. Als plots een aantal van deze criminelen vermoord wordt en Kristen brieven krijgt van de moordenaar, wordt het steeds persoonlijker. Er wordt een onderzoek gestart onder leiding van rechercheur Mia Mitchell en haar nieuwe partner Abe Reagan. Abe is duidelijk geïnteresseerd in Kristen die door een geheim uit haar verleden nooit ingaat op avances. De seriemoordenaar gaat steeds heftiger te werk en er ontwikkelt zich toch een relatie tussen Kristen en Abe. Als de moordenaar achter het geheim van Kristen komt, neemt hij een rigoureuze beslissing met heftige gevolgen. Goede vertaling van deze spannende thriller met een goed uitgewerkte plot. Het verhaal wisselt van perspectief tussen de verschillende personages. Vlot leesbaar, met mooi uitgewerkte karakters. Van de Amerikaanse misdaadauteur (1964) zijn al meerdere boeken in het Nederlands vertaald.

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties