Strip
Nederlands

Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago

+1
Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago
×
Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago

Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago

Titel
Pelgrim of niet? : een voettocht naar Santiago
Auteur
Judith Vanistendael
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Oog & Blik, 2012
83 p. : ill.
ISBN
9789054923466 (paperback)

Besprekingen

Een beknopt verslag in tekeningen en aquarellen van de Brusselse striptekenares en illustratrice van haar voettocht vanaf de Frans-Spaanse grens (St. Jean-Pied-de-Port) naar Santiago de Compostela in het voorjaar van 2010. De tekeningen (in kleur en zwart-wit) zijn summier voorzien van aanvullende teksten in handschrift. Het zijn sfeervolle impressies en 'momentopnamen' die de auteur helpen haar herinneringen vast te houden, waardoor het een zeer persoonlijk verslag is geworden. De tekenares wil duidelijk distantie bewaren van al de andere pelgrims en zeker de toeristen die de tocht dichtbij Santiago tot een circus maken. Ze kijkt en tekent graag met enige afstand en worstelt tijdens de tocht inderdaad met de vraag of ze een pelgrim is of niet. Uitgave in pocketformaat.

Over Judith Vanistendael

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Judith Irene Vanistendael (Leuven, 1974) is een Belgische striptekenares en illustratrice.

Biografie

Na het secundair onderwijs studeerde ze één jaar aan de Hochschule der Künste te Berlijn. Daarna behaalde ze een licentie in de kunstwetenschappen aan de UGent. Daarna volgde ze nog een postgraduaatopleiding in Sevilla. Ondertussen tekende ze de illustraties voor Vlaamse Sprookjes van haar vader Geert van Istendael.

Terug in België werkte ze op verschillende plaatsen, maar besliste uiteindelijk zich toe te leggen op het tekenen. Ze schreef zich in 2000 in voor de opleiding Beeldverhaal aan de hogeschool Sint-Lukas te Brussel.

Ze illustreerde onder andere voor de uitgeverijen Atlas, Querido, Malmberg en Lannoo. Ze publiceerde ook enkele korte verhalen in striptijdschriften.

Werken

In 2007 is haar eerste stripalbum verschenen, De maagd en de neger. Dit werd het e…Lees verder op Wikipedia