Boek
Nederlands

De schreeuwende wenteltrap

Jonathan Stroud (auteur), Ineke Van Bronswijk (vertaler)
+1
De schreeuwende wenteltrap
×
De schreeuwende wenteltrap De schreeuwende wenteltrap
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Lockwood & Co is het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar beste bureau dat op geesten jaagt. Als de jonge geestenjagers een huis laten afbranden, is dat het begin van veel problemen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Spoken
Titel
De schreeuwende wenteltrap
Auteur
Jonathan Stroud
Vertaler
Ineke Van Bronswijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The screaming staircase
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
367 p.
ISBN
9789024567447 (paperback) 9789021022130 (paperback)

Besprekingen

Het bureau Lockwood & Co. bestaat uit drie tieners die zonder volwassen supervisie geesten opruimen. Er zijn meer van die bureaus in Londen en eerlijk gezegd zijn er ook veel betere. Want tijdens hun meest recente klus blunderen Lockwood en Lucy zodanig dat het huis van hun opdrachtgeefster bijna tot de grond toe afbrandt. Het brengt ze in grote problemen, maar de geest uit hun eerdere zaak laat ze niet los. Wie heeft haar lang geleden vermoordt? Zo bouwt schrijver Stroud in het eerste deel van deze serie aan een mysterieus verhaal vol geesten en met sterk detectivewerk. In het tweede deel van het verhaal doet hij een stap in het verleden, waardoor de lezer op ingenieuze wijze bekend raakt met de hoofdpersonen en de wereld vol geesten. In de vertaling komt de spookachtige sfeer en cynische humor goed tot z’n recht. Bij sommige moeilijke woorden is helaas geen rekening gehouden met de jeugdige doelgroep en de verklarende woordenlijst is verstopt achter in het boek. Maar gelukkig is het…Lees verder

Over Jonathan Stroud

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sofie Sigrinn

Jonathan Anthony Stroud (Bedford 27 oktober 1970) is een Engelse schrijver van fantasy boeken, hoofdzakelijk voor kinderen en jonge volwassen.

Hij is het beste bekend om De Bartimaeus Trilogie en Lockwood en Co serie.

Lees verder op Wikipedia