Boek
Nederlands

Venusberg : leven en overleven in een nazi-werkkamp

Emiel Ramoudt (auteur)

Venusberg : leven en overleven in een nazi-werkkamp

Genre:
In deze beklijvende autobiografische oorlogsroman vertelt de auteur over zijn gevangenneming in door de Duitsers, zijn deportatie naar Duitsland en zijn verplichte tewerkstelling in het gevangenkamp 'Venusberg' bij de Tsjechische grens. In een klare, doorvoelde taal beschrijft hij deze dramatische gebeurtenissen en welke indruk die maken op een twintigjarige.  Het boek verscheen voor het eerst in
Titel
Venusberg : leven en overleven in een nazi-werkkamp
Auteur
Emiel Ramoudt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Roeselare: Roularta, 2010 | Andere uitgaves
336 p. : ill.
ISBN
9789086793174 (paperback)

Over Emiel Ramoudt

Emiel Ramoudt (Roeselare, 28 september 1924 – Schaarbeek, 4 oktober 1988) was een Belgische schrijver en journalist. Hij werkte zowel voor kranten, radio als tv.

Biografie

Emiel Ramoudt werd geboren op de wijk Barnum in Roeselare. Hij volgde les aan de Vrije Middelbare School Roeselare, waarna hij twee jaar als vrije student aan de Katholieke Universiteit van Rijsel actief was. In 1942 werkte hij als bediende bij de Kredietbank te Roeselare. Hij werd in 1944, kort voor de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog naar Duitsland gedeporteerd als verplicht tewerkgestelde. Hij werkte er als arbeider in Venusberg, een dorp in het Ertsgebergte. Deze periode tekende hem voor het leven. In 1959 schreef hij hierover een autobiografische roman, 'Venusberg'. Dit boek werd later door de BRT-West-Vlaanderen als luisterspel uitgezonden.

Na zijn terugkeer naar Roeselare werkte hij een tijdje voor Intercom. Hij was een veelzij…Lees verder op Wikipedia