E-boek
Nederlands
Don DeLillo is een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers; hij is bekend van onder andere ‘Onderwereld’ en ‘Cosmopolis’. Voor het eerst in meer dan tien jaar heeft hij een nieuwe roman geschreven, ‘Nulpunt’. ‘Nulpunt’ gaat over een man die alles op alles zet om bij zijn vrouw te kunnen blijven. En over een zoon die nader tot zijn vader probeert te komen. Ross Lockhart is een rijke man van in
Titel
Nulpunt
Auteur
Don DeLillo
Vertaler
Jan Fastenau
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Zero K
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Ambo/Anthos B.V., 2016
ISBN
9789026335051
CloudLibrary
3kustr9

Andere formaten:

Over Don DeLillo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thousand Robots Thousandrobots (talk).

Donald Richard (Don) DeLillo (New York, 20 november 1936) is een Amerikaans auteur.

DeLillo is vooral bekend vanwege zijn romans, die een gedetailleerd portret schilderen van het Amerikaanse leven aan het eind van de twintigste en het begin van de eenentwintigste eeuw. Critici beschouwen hem als een van de centrale figuren van het literaire postmodernisme. Veel jongere Engelstalige schrijvers, zoals Bret Easton Ellis en David Foster Wallace, zeggen door DeLillo te zijn beïnvloed. Tegenwoordig woont hij in New York.

Criticus Harold Bloom heeft DeLillo een van de vier grote Amerikaanse romanciers van zijn tijd genoemd, samen met Thomas Pynchon, Philip Roth en Cormac McCarthy.

Bibliografie

Romans:

  • Americana (1971)
  • End Zone (1972)
  • Great Jones Street (1973)
  • Ratner's Star (1976)
  • Players (1977)
  • Running Dog (1978)
  • Lees verder op Wikipedia