Boek
Nederlands

De ergste ouders van de wereld

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator)
+1
De ergste ouders van de wereld
×
De ergste ouders van de wereld De ergste ouders van de wereld
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tien grappige verhalen over onmogelijke ouders, voor wie kinderen zich vreselijk schamen, zoals een vader met stinkvoeten en een moeder die altijd de snelste wil zijn. Met veel grappige tekeningen in kleur. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Ouders
Titel
De ergste ouders van de wereld
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The world's worst parents
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
302 p.
ISBN
9789044840964 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Na drie verhalenbundels over verschrikkelijke kinderen (‘De grootste ettertjes van de wereld’, dl, 1-3) en een bundel over de ergste leerkrachten ('De ergste meesters en juffen van de wereld', 2019) bevat deze bundel verhalen over de meest vreselijke ouders. Zo wil bijvoorbeeld een vader zelf spelen met het nieuwe speelgoed van zijn zoons, is er een vader met stinkvoeten en een moeder die altijd de snelste wil zijn. De tien hilarische verhalen gaan alle over ouders voor wie een kind zich schaamt of die hen in verlegenheid brengen. Ze zijn ruim voorzien van humoristische kleurenillustraties, die de tekst ondersteunen en aanvullen. Een speelse lay-out met diverse lettertypes in verschillende groottes, vet en cursief, tekstwolken en voetnoten. Mooi verzorgde uitgave, vertaling van 'The world's worst parents'* (2020), met gouden belettering op het omslag. De auteur wordt vergeleken met Roald Dahl. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar; ook geschikt voor kinderen die moei…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

Televisiewerk

Lees verder op Wikipedia

Suggesties