Boek
Nederlands
Wanneer een man op een foto zijn doodgewaande vrouw meent te herkennen, vraagt hij Rekke en Vargas om hulp. Het onderzoek leidt Rekke terug in de tijd met ook voor hem pijnlijke herinneringen.
Titel
Memoria
Auteur
David Lagercrantz
Vertaler
Edith Sybesma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Memoria
Uitgever
Amsterdam: Signatuur, 2023
397 p.
ISBN
9789056726799 (paperback)

Besprekingen

Een detectiveroman met Rekke en Vargas. Claire Lidman is al veertien haar dood, maar haar echtgenoot Samuel weigert dat nog steeds te accepteren. Wanneer hij een vrouw ziet die op haar lijkt, schakelt hij Hans Rekke en Micaela Vargas in voor een onderzoek. Dit leidt hen naar het verleden en Rekke wordt geconfronteerd met zijn aartsvijand Gabor Morovia. Ondertussen wordt Micaela lastiggevallen door haar criminele broer Lucas en ontdekt ze wie de nieuwe vriend van Rekke's dochter Julia is. Toegankelijk en met veel vaart geschreven. David Lagercrantz (Solna, 1962) is een internationaal bekende Zweedse schrijver, biograaf en journalist. Hij schreef meerdere boeken.

Over David Lagercrantz

David Lagercrantz (Solna, 4 september 1962) is een Zweedse journalist en auteur. Hij kreeg internationale bekendheid mede door de bestseller Ik, Zlatan een biografie over Zlatan Ibrahimović en misdaadromans Wat ons niet zal doden, De man die zijn schaduw zocht en Zij die moet sterven die fungeren als vervolgen op Stieg Larssons Millennium-trilogie. Hij is bestuurslid van de Zweedse PEN-club.

Biografie

Lagercrantz bracht zijn jeugd door in Solna (Stockholm) en is de zoon van de literaire geleerde en publicist Olof Lagercrantz en Martina Ruin en broer van de actrice en diplomaat Marika Lagercrantz. Hij volgde een studie filosofie en religie en is afgestudeerd in Göteborg voor journalistiek. Hij begon zijn carrière als misdaadverslaggever bij de regionale krant Sundsvalls Tidning en vervolgens bij de nationale krant Expressen waar hij enkele belangrijke strafzaken eind jaren tachtig begin jaren negen…Lees verder op Wikipedia