Boek
Frans

Le mystère Henri Pick : roman

David Foenkinos (auteur)
+1
Le mystère Henri Pick : roman
×
Le mystère Henri Pick : roman Le mystère Henri Pick : roman

Le mystère Henri Pick : roman

In de reeks:
Nrf
Genre:
Als een Parijse uitgeefster in een bibliotheek stuit op een nooit uitgegeven manuscript, barst er een publicitaire storm los rond de vraag wie de schrijver is.
Onderwerp
Literatuur
Extra onderwerp
Tips voor jongeren, literatuur
Titel
Le mystère Henri Pick : roman
Auteur
David Foenkinos 1974-
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Gallimard, 2016
285 p.
ISBN
9782070179497 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Het door de Amerikaanse auteur Richard Brautigan (1935-1984) in zijn roman 'The Abortion'(1971) verwerkte idee van een bibliotheek met geweigerde manuscripten, later ook als Brautigan Library inderdaad gerealiseerd in Vancouver, is hier nu door de Franse auteur (1974) verbeeld in de bibliotheek van het Bretonse Crozon. Daar stuit een Parijse uitgeefster op 'Les Dernières Heures d'une histoire d'amour', waarin naast de tragiek van een relatiebreuk ook de doodsstrijd van dichter en romancier Poesjkin meespeelt. Een meesterwerk waarin zij haar eigen situatie herkent. De uitgave groeit uit tot een iconische bestseller. Maar dat de auteur wijlen de plaatselijke pizzabakker Henri Pick zou zijn, is toch wel erg ongeloofwaardig. Wie dan wel? Rondom deze kern barst een publicitaire storm los, het literaire veld van hoog tot laag is schijnheilig aan het koekhappen. Prachtig! Tal van namen passeren de revue, toespelingen te over, wat dan weer een erudiete lezer veronderstelt. Een zoete wraak voo…Lees verder

Over David Foenkinos

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

David Foenkinos (Parijs, 28 oktober 1974) is een Franse schrijver. Hij heeft romans en jeugdboeken gepubliceerd en enkele scenario’s voor toneel en film geschreven. Samen met zijn broer Stéphane Foenkinos heeft hij twee films geregisseerd.

Levensloop

David Foenkinos studeerde letteren aan de Sorbonne in Parijs. Na zijn studie werd hij gitaarleraar. In 2001 verscheen zijn eerste boek Inversion de l'idiotie bij uitgeverij Gallimard in Parijs. Op dat moment werkte hij als persvoorlichter bij Gallimard. Daarna publiceerde hij vrijwel ieder jaar een nieuw boek. Meestal romans, die vaak over de liefde gaan, maar ook twee kinderboeken en de geromantiseerde biografie Lennon over het leven van John Lennon.

In 2009 verschijnt La Délicatesse, zijn doorbraak in Frankrijk. Samen met zijn broer Stéphane Foenkinos schrijft hij het script voor de verfilming van dit boek. In 2011 publiceert hij Les Souvenirs, zi…Lees verder op Wikipedia