Boek
Nederlands
Een Parijse rechercheur probeert tijdens de Tweede Wereldoorlog te overleven onder een regime waar hij niet in gelooft. Als twee oude bekenden hem om hulp vragen, wordt zijn moreel kompas herhaaldelijk op de proef gesteld.
Titel
Requiem
Auteur
Chris Lloyd
Vertaler
Tasio Ferrand
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Paris Requiem
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
398 p.
ISBN
9789022599372 (paperback)

Besprekingen

Een meeslepende thriller-detective over rechtvaardigheid en loyaliteit tegen het decor van Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Parijs, september 1940. Rechercheur Eddie Giral worstelt met zijn werk onder een regime waar hij niet in gelooft. Wanneer oude bekenden om zijn hulp vragen, moet hij beslissen hoe ver hij wil gaan om degenen van wie hij houdt te helpen. Het concept ‘rechtvaardigheid’ wordt al snel net zo verraderlijk, wazig en verwarrend als de oorlog zelf. Eddies morele kompas, dat altijd al discutabel is geweest, wordt op de proef gesteld terwijl de Duitse bezetter gestaag probeert om hem – en de stad waar hij van houdt – tot onderwerping te dwingen. Soepel en meeslepend geschreven vanuit he ik-perspectief van Giral, met een vleugje donkere humor. Voor een brede tot literaire groep thrillerlezers. Chris Lloyd (1958) is een Britse auteur. Hij studeerde Spaans en Frans, waarna hij een aantal jaren als docent en vertaler werkte. Het eerste boek over detective Eddie Giral, …Lees verder

Over Chris Lloyd

Chris Lloyd is een golfer uit Engeland.

Amateur

2008

In 2008 werd de eerste editie van de Ernie Els Junior Invitational gespeeld door spelers onder de 16 jaar. Chris won met 78-73-71-72. In 2008 speelde Chris ook in de Junior Ryder Cup, waar de Amerikanen met 22-2 wonnen. De Amerikanen hadden echter spelers tot 18 jaar in hun team, de Europeanen slechts tot 16 jaar, waaronder Matteo Manassero.

2009

Als 17-jarige speler brak hij in 2009 drie baanrecords: op Filton, tijdens het County Kampioenschap, op Broadstone en op Nizels, waar hij de Junior Masters won. Ook speelde hij in het Wereld Landen Team Kampioenschap Junioren in Japan, waar zijn team op de derde plaats eindigde.

2010

Als amateur heeft hij aan een Europro Tour-toernooi in Five Lakes, Essex meegedaan waar hij op de 9de plaats eindigde.
In september speelde h…Lees verder op Wikipedia