Boek
Nederlands

Skip en de konijnendief

Anna Woltz (auteur), Lars Deltrap (illustrator)
+1
Skip en de konijnendief
×
Skip en de konijnendief Skip en de konijnendief
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op een middag is Snuf, het konijn van Skip, opeens verdwenen. Zijn hokje staat nog open. Is Snuf gestolen? Skip en zijn vrienden Bennie en Olena gaan op onderzoek uit. Met kleurenillustraties. Makkelijk te lezen. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Titel
Skip en de konijnendief
Auteur
Anna Woltz
Illustrator
Lars Deltrap
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2023
90 p. : ill.
ISBN
9789045129105 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en grappig detectiveverhaal in de leren lezen-serie ‘Tijgerlezen’ over de zoektocht naar een verdwenen konijn. Skip heeft een stuiterhoofd, behalve als zijn konijn Snuf op schoot zit. Dan voelt hij zich weer rustig. Op een middag is Snuf opeens verdwenen. Skip en zijn vrienden Bennie en Olena vermoeden dat Snuf gestolen is, en gaan als detectives op onderzoek uit. Onderweg vinden ze een plaswekker en een piraat, maar geen konijn. Waar zou Snuf zijn? Vlot en humoristisch geschreven, waarbij onderwerpen als een onrustig hoofd en bedplassen op een speelse manier bespreekbaar worden gemaakt. Met speelse kleurenillustraties. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar. Anna Woltz (Londen, 1981) is een Nederlandse kinderboekenschrijver, columnist en journalist. Ze won meerdere prestigieuze literaire prijzen, waaronder de Gouden en de Zilveren Griffel.

Over Anna Woltz

Anna Woltz (Londen, 29 december 1981) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en journalist. In 2016 won zij de Gouden Griffel voor haar boek Gips.

Opleiding

Woltz heeft haar opleiding gevolgd aan de Montessorischool Waalsdorp en het Gymnasium Haganum. Ze begon met schrijven toen ze twaalf jaar oud was. Haar verhalen verdwenen toen nog diep in een kast en waren niet bedoeld voor publicatie. Toen ze vijftien jaar oud was besloot ze te schrijven over een onderwerp waar ze wat van af wist: het leven op school. In de Volkskrant publiceerde zij een jaar lang onder de naam Rebecca Maart wekelijks een column over het leven op het Haagse Gymnasium Haganum. Aan het einde van het jaar werden de columns gebundeld in het boekje Overleven in 4b. Haar eerste kinderboek, Alles kookt over, schreef Woltz toen zij zeventien jaar oud was. De verhalen voor dit boek bedacht ze in de keuken,…Lees verder op Wikipedia