Boekstart-dag

Voorlezen met een baby of een peuter is meer dan lezen alleen. Verhalen verzinnen, liedjes zingen en versjes vertellen bij de prenten. Ook dat is voorlezen. Ontdek samen met je baby hoeveel plezier je aan boeken kan beleven.

Boekstartdag2021_tafereel

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest.  Jou nog meer laten genieten van boeken samen met je baby of peuter, daar draait het om. 

Door corona zijn er dit jaar geen speciale activiteiten in ARhus, maar als alternatief bieden we jou interessante en leuke tips om thuis mee aan de slag te gaan. Doe vooral mee met de foto-wedstrijd en de webinar!

Laat je ook inspireren door de Boekstart-pakketten en interessante weetjes over boeken, baby's en peuters.

Spel- en beweegtips voor thuis

  • Boeken met speltips door experts: Deze boeken kan je uitlenen in onze collectie.
     
  • Tips van Kind en Gezin: Kind en Gezin geeft speltips per leeftijdscategorie, informatie over spelontwikkeling, info en tips rond speelgoed en de digitale kinderwereld.
     
  • Mama Baas: Op dit online magazine met artikels van ouders en experts krijg je tips rond spelen voor baby's en peuters.

Bekijk gratis het Boekstart-webinar!

Wat lees ik voor aan een baby van 6 maanden? Welke toffe zwart/wit boekjes zijn er? Welke boeken zijn leuk voor mijn éénjarige of met welke boeken kan een peuter eerste woordjes leren? 

Het aanbod aan boeken voor kinderen van 0 tot 2,5 groeit jaar na jaar exponentieel aan. Tijdens het Boekstart-webinar gaan kenners door het grote, diverse aanbod en laten ze je zien hoe je je weg vindt en de leukste boeken voor jouw baby, de peuters in de kinderopvang of de jongste bezoekers in de bib kan vinden!

(Her)bekijk het Boekstart-webinar van 19 mei

De boekentips die in het webinar aan bod komen vind je hier

 

Boekstart-dag fotowedstrijd

Stuur een leuke foto in van je voorleesmoment met jouw baby of peuter! Laat het Boekstart-plezier ervan af spatten of laat het gewoon erg gezellig zijn. Er worden drie boekenpakketten vol leuke baby-en peuterboeken onder de winnaars verloot.

Je kan je foto insturen tussen 17 mei 2021 en 31 mei 2021. Na 31 mei worden de winnaars bekend gemaakt!

boekjes lezen
Stuur je foto in op Boekstart.be

Wat is Boekstart?