Bieblo

Op zoek naar een boek dat je graag wil lezen? Bieblo geeft boekentips aan kinderen van 6 t.e.m. 11 jaar die aansluiten bij hun leeftijd en interesses. En Bieblo stelt nooit teleur, want de boeken zijn altijd aanwezig in ARhus op dat moment. 

Bieblo uiltje geeft leestips

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een boek te vinden in de rekken dat ze graag willen lezen: al die keuze! De bib helpt deze jonge lezers een handje. Met Bieblo vinden 6- tot 11-jarigen spelenderwijs boeken die aansluiten bij hun interesses.

Zo werkt het

Kinderen vertellen Bieblo hun leeftijd. Daarna zien ze afbeeldingen die thema’s uitbeelden, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met 8 covers en informatie over waar ze het boek kunnen vinden in de bib. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd. Staat er geen enkel boek tussen dat ze willen lezen? Dan doet Bieblo gewoon een nieuw voorstel, totdat ze vinden wat ze zoeken.

Probeer het uit op de Bieblo tablet in ARhus of online!

Voor kinderen, ouders en leerkrachten

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) meteen resultaat zien. Binnen de minuut hebben ze enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen, ouders en leerkrachten in de zoektocht naar een geschikt boek. Ook tijdens een klasbezoek of klassikale uitlening (op aanvraag) kunnen ze nu gericht boeken vinden die ze ook graag lezen. Het spel vind je op de tablet in de jeugdafdeling van ARhus. Het design valt op en trekt kinderen aan. En het spel wijst zichzelf uit. 

Voor je kind(eren) wordt het bezoek extra leuk met creatief materiaal van Bieblo: een woordzoeker, doolhof, origami, kleurplaat of 'vind de 10 verschillen'.